Casa Berii Bruxelles

0 Shares

Casa Berii Bruxelles este situata in centrul frumoasei capitale belgiene, in  Grand Place  nr. 10. A fost construita intre anii 1695-1698 pentru a fi  sediul  asociatiei berarilor din Belgia de la acea vreme.

.Acum aici puteti  vizita un mini-muzeu ce va dezvaluie  echipamente de producere a berii scoase din uz si moderne,  un film in care vi se explica cum se fabrica berea, iar la finalul turului sunteti serviti cu o bere blonda sau de care doriti….

casa berii bruxelles3

La intrarea in muzeu coborati pe niste scari inguste pentru a ajunge la subsol. Aici, camera semi-intunecata in care veti ajunge va va aduce  aminte de  tavernele din evul mediu cu butoiase, mese si scaune  din lemn.

casa berii bruxelles1casa berii bruxelles2casa berii bruxelles4

Un barman politicos va inmaneaza o brosura despre muzeu (in engleza, franceza, sau olandeza) si va  aduce la cunostinta ca dupa ce vizionati muzeul puteti bea o bere gratuit. Dupa ce ati examinat si ati facut fotografii la utilajele de facut bere medievale, va puteti duce in camera din spate unde puteti admira echipamente moderne de produs bere, alambicuri si burlane gigantice.

Tot aici puteti viziona pe un ecran de perete, un film in limba engleza de aproximativ 45 minute despre istoria, procesul, ingredientele, tipurile si retetele de bere utilizate in Belgia.

Bogata traditie a berii belgiene va fi mereu pastrata in muzeul berii din Bruxelles!

casa berii bruxelles5casa berii bruxelles6

Casa Berii  Bruxelles este deschisa zilnic intre orele 10–17. Pretul unui bilet de intrare este de 5 euro, insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis . Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Autoworld Bruxelles, Muzeul Instrumentelor Muzicale, Cinquantenaire, Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat, Muzeul Jucariilor, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea  Brussels Card veti primi gratuit si   o harta a orasului.

Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de  la Biroul de Turism din Grand Place .

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.