Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles – MIM

0 Shares

Aflat intr-o cladire Art Nouveau din vara anului 2000 , Muzeul  Instrumentelor Muzicale din Bruxelles, isi etaleaza de-a lungul a patru etaje, gama considerabila de exponate din toate timpurile si toate colturile lumii.

muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles9

Un etaj intreg ne poarta in timp dezvaluindu-ne diverse  instrumente decorate cu picturi ornamentale (ce constituie adevarate mini opere de arta) ce au apartinut  familiilor aristocrate si  cercurilor burgheze din Europa. Tot aici veti descoperi povestea vioarei, acum un instrument renumit, dar initial  dispretuita…..

Un alt etaj  ne face cunostinta cu instrumentele traditionale , de folclor din lume: incepand cu Belgia si continuand cu Mexic, China sau Africa veti avea un tur geografic complet.

muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles8muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles7muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles6

O camera este special destinata instrumentelor mecanice.  Aici gasiti si giganticul componium, probabil singurul exemplar din lume, carilonoluri si clopotei.

muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles5muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles4muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles3

In cele din urma, ultimul etaj este dedicat claviaturilor si instrumentelor cu coarda, MIM-ul detinand cele mai vechi modele din lume ale acestor tipuri de  instrumente; aici veti invata modalitatile in care claviatura unui clavecin si a unui pian produc sunete.

Inainte de a va desparti de valorosul muzeul fiti siguri ca veti vizita si  Camera Oglinzilor in care sunt prezentate cele mai uluitoare instrumente din colectia MIM.

muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles2muzeul instrumentelor muzicale din bruxelles1

Daca ajungeti la acest muzeu si cu copiii dvs., vor fi si ei incantati deoarece aici exista o sala special amenajata pentru ei, in care micutii pot descoperi instrumentele intr-un decor  incantator si bineinteles le si pot incerca !

Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles este deschis de marti pana vineri intre orele 9.30–17, iar sambata si duminica intre orele 10–17. Pretul unui bilet este de 8 euro de persoana, insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis . Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Autoworld Bruxelles, Cinquantenaire , Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat , Muzeul Jucariilor, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea Brussels Card veti primi gratuit si o harta a orasului.

Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de  la Biroul de Turism din Grand Place .

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.