Catedrala din Segovia

0 Shares

Initial catedrala  s-a numit Santa Maria,  era construita in stil romanic si se afla chiar vizavi de castelul Alcazar din Segovia. In 1521 in timpul Razboiului Comunitatilor, biserica a fost distrusa dar la scurt timp dupa aceea Charles al V-lea a propus oficialilor ecleziasti construirea unui noi catedrale ce urma sa fie mandria si splendoarea intregului oras, oglindind credinta religioasa a segovienilor.

catedrala din segovia10

 Cu aceste considerente s-a inceput construirea acestei catedrale cu un efort urias atat fizic cat si financiar si a fost dedicata Inaltarii Mariei la Ceruri si Sfantului Frutos, mai tarziu acesta devenind sfantul protector al Segoviei.

catedrala din segovia9catedrala din segovia7catedrala din segovia6catedrala din segovia5

Constructia edificiului a inceput in iunie 1525 sub indrumarea episcopului Diego de Ribera si a arhitectului Juan Gil de Hontanon, insa s-a terminat abia in 16 iulie 1768, episcopul Segoviei fiind atunci  Juan Jose Martinez Escalzo.

catedrala din segovia8catedrala din segovia4

 Pentru a reduce costurile constructiei, numeroase piese, inclusiv strana, relicvele, si fantana baptista au fost salvate din catedrala originala si aduse in cea noua.

Noua catedrala a fost reconstruita in stilul gotic tarziu, desi prin spatiu, luminozitate si dimensiuni corespunde esteticului renasterii. In interiorul catedralei gasim expuse opere de arta de o clasa si  calitate deosebita , executate de mari maestri spanioli.

catedrala din segovia3catedrala din segovia2catedrala din segovia1

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.