Tocanita de vitel cu praz

Sondaj
Ce dulciuri va plac mai mult ?
Agendautila » Retete culinare » Preparate din carne de vita » Tocanita de vitel cu praz

 

Tocanita de vitel cu praz este o mancare gustoasa foarte usor de preparat. Telina, usturoiul, ceapa, smantana, patrunjelul ii dau o aroma deosebita acestei tocanite absolut delicioase. Din ingredientele de mai jos se obtin 4 portii de tocanita de vitel cu praz.

tocanita de vitel cu praz

Ingrediente Tocanita de vitel cu praz:

  • 700 grame carne vitel
  • 50 grame smanatna
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapa
  • Unt cat o nuca
  • 3 tulpini de telina verzi
  • 1 catel de usturoi
  • Sare
  • Piper

Preparare Tocanita de vitel cu praz:

  • Taiati carnea de vitel in cubulete de 2 cm.
  • Spalati prazul si eliminati partea verde externa. Taiati-l in bucati de 2-3cm.
  • Tocati fin ceapa, usturoiul si telina.
  • Intr-o tigaie topiti untul pentru a cali ceapa si usturoiul 2-3 minute, adaugati bucatelele de vitel, sarea, piperul si amestecati pana se rumenesc usor bucatile de carne.
  • Intr-o alta tigaie caliti telina si prazul 7-8 minute amestecand continuu, adaugati apoi carnea calita si 200-300 ml apa fiarta.
  • Puneti capacul si fierbeti 40-45 minute.
  • In final adaugati patrunjelul si smantana.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Tocanita de vitel cu praz” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Daca v-a placut articolul dati un like si un share pe Facebook !

Pinterest

Spuneti-va parerea despre aceasta postare: