Tocanita de vitel cu praz

Agendautila » Retete culinare » Preparate din carne de vita » Tocanita de vitel cu praz

Tocanita de vitel cu praz este o mancare gustoasa foarte usor de preparat. Telina, usturoiul, ceapa, smantana, patrunjelul ii dau o aroma deosebita acestei tocanite absolut delicioase. Din ingredientele de mai jos se obtin 4 portii de tocanita de vitel cu praz.

tocanita de vitel cu praz

Ingrediente Tocanita de vitel cu praz:

700 grame carne vitel
50 grame smanatna
1 legatura patrunjel tocat
1 fir de praz
1 ceapa
Unt cat o nuca
3 tulpini de telina verzi
1 catel de usturoi
Sare
Piper

Preparare Tocanita de vitel cu praz:

Taiati carnea de vitel in cubulete de 2cm. Spalati prazul si eliminati partea verde externa. Taiati-l in bucati de 2-3cm.
Tocati fin ceapa, usturoiul si telina.
Intr-o tigaie topiti untul pentru a cali ceapa si usturoiul 2-3 minute, adaugati bucatelele de vitel, sarea, piperul si amestecati pana se rumenesc usor bucatile de carne.
Intr-o alta tigaie caliti telina si prazul 7-8 minute amestecand continuu, adaugati apoi carnea calita si 200-300 ml apa fiarta. Puneti capacul si fierbeti 40-45 minute. In final adaugati patrunjelul si smantana.
Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Tocanita de vitel cu praz” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Daca v-a placut articolul dati un like si un share pe Facebook !

Pinterest

Spuneti-va parerea despre aceasta postare: