Tiramisu cu capsuni

24 Shares

Un desert rapid, apetisant, perfect pentru aceasta perioada a anului, este savurosul Tiramisu cu capsuni. Crema de capsuni cu mascarpone si frisca are un gust exceptional.

tiramisu cu capsuni
Ingrediente Tiramisu cu capsuni:

  • 200 grame piscoturi
  • 500 grame mascarpone
  • 2 cani smantana pentru frisca
  • 500 grame capsuni proaspete intregi
  • 50 grame capsuni proaspete taiate in bucatele
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • Fulgi ciocolata/ciocolata rasa

Preparare Tiramisu cu capsuni:

  • Gelatina se inmoaie timp de 15 minute in 100 ml apa rece, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Curatati capsunile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa.
  • Opriti cca. 10 capsuni intregi, iar restul puneti-le intr-un blender impreuna cu 2 linguri zahar pudra.
  • Capsunile se mixeaza cu zaharul cu ajutorul blenderului pana cand devin piure.
  • Mixati smantana pentru frisca pana cand se intareste.
  • Opriti din aceasta 4-5 linguri pentru decorare.
  • Branza mascarpone se mixeaza cu restul de zahar pudra (2 linguri), apoi se adauga in aceasta piureul de capsuni.
  • Incorporati restul de frisca batuta in crema de mascarpone+piure de capsuni.
  • In final turnati in fir subtire gelatina dizolvata, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Crema de capsuni-frisca-mascarpone se lasa la frigider 30 minute sau 10 minute la congelator, pentru ca gelatina sa inceapa sa se intareasca.
  • Dupa ce crema s-a intarit putin, se asambleaza prajitura:
  • Asezati jumatate din piscoturi intr-o forma de 20×20 cm.
  • Peste acestea intindeti jumatate din crema de capsuni.
  • Deasupra asezati bucatelele de capsuni (cele 50 grame).
  • Asezati restul de piscoturi.
  • Intindeti restul de crema.
  • Deasupra decorati cu frisca ramasa si garnisiti cu capsunile intregi oprite anterior si fulgi de ciocolata.
  • Tiramisu cu capsuni se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia piscoturile si intari crema.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.