Pulpe de pui cu sos si masline
Savuroasele Pulpe de pui cu sos si masline imbina cu succes intr-o reteta culinara usor de preparat, aromele rosiilor, usturoiului, ciupercilor, ardeiului gras, vinului alb si maslinelor, cu savoarea pulpelor de pui.
Ingrediente Pulpe de pui cu sos si masline:
- 1 lingura ulei de masline
- 8 pulpe de pui fara piele (partea superioara)
- 200 grame ciuperci feliate
- 1 ardei gras taiat in fasii (scoateti semintele si nervurile)
- 1 morcov mic taiat bucatele
- 3 catei de usturoi pisati
- 1/2 cana vin alb sec
- 800 grame rosii in bulion tocate marunt
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri otet balsamic
- 10 masline fara samburi
- 1 legatura patrunjel proaspat tocat
- Sare
- Piper
Preparare Pulpe de pui cu sos si masline:
- Intr-o tigaie mare antiaderenta incingeti uleiul la foc mediu.
- Condimentati pulpele de pui cu sare si piper.
- Prajiti pulpele de pui pana se rumenesc, avand grija sa le intoarceti o data, apoi puneti-le intr-o farfurie.
- Adaugati in tigaie ciupercile, fasiile de ardei gras, morcovul si usturoiul.
- lasati ingredientele sa fiarba timp de 4-5 minute, apoi adaugati paharul de vin alb sec.
- Acoperiti tigaia cu un capac, iar dupa ce vinul aproape s-a evaporat adaugati bucatile de rosii in bullion si oregano.
- Puneti din nou in tigaie pulpele de pui prajite anterior.
- Acoperiti tigaia cu un capac si lasati ingredientele sa fiarba la foc mediu timp de 20 minute, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
- In final adaugati otetul balsamic si mai lasati ingredientele pe foc 1-2 minute.
- Cand serviti Pulpele de pui cu sos si masline adaugati maslinele si patrunjelul proaspat tocat.