Orez cu carnati

Orezul cu carnati este o mancare potrivita sezonului rece. Din ingredientele prezentate mai jos se obtin patru portii de orez cu carnati. Preparatul se face usor si este deosebit de parfumat si gustos.

orez cu carnati

Ingrediente orez cu carnati:

-         350 grame orez

-         40 grame unt

-         250 grame carnati

-         Vin rosu

-         1 ceapa

-       500 ml  Supa de carne

 -        100 grame branza rasa

 

Preparare orez cu carnati:

Spalati orezul cu apa rece , in 2-3 ape, scurgeti-l.

Intr-o tigaie incingeti untul , adaugati ceapa tocata si carnatii fara pielita, faramitati cu furculita. Cand acestia prind culoare adaugati orezul spalat si condimentati cu sare si piper. Amestecati ingredientele turnand  si  paharul de vin rosu. Continuati sa gatiti orezul cu carnati adaugand treptat supa de carne/apa, pana cand acesta este fiert. Cand este gata luati-l de pe foc si adaugati branza rasa si cateva bucatele de unt prospat.

O portie de orez cu carnati de 200 grame contine 450 de calorii si se poate servi ca fel principal la masa de pranz. Timpul de preparare al retetei este de 5 minute , iar timpul de gatire este de  20-25 minute. Orezul cu carnati se serveste cald alaturi de o salata de varza sau alaturi de muraturi.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Orez cu carnati” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Daca v-a placut articolul dati un like si un share pe Facebook !

Pinterest

3 comments

Spuneti-va parerea despre aceasta postare: