Fasole cu bacon si rozmarin

fasole  cu bacon si  rozmarin

Ingrediente fasole cu bacon si rozmarin:

400 grame fasole alba
150 grame bacon taiat cubulete
2 cepe tocate marunt
2 litri apa
5-6 ramuri de rozmarin (frunzulitele acestuia) tocate
30 grame unt
Sare
Piper

Preparare fasole cu bacon si rozmarin:

Puneti fasolea sa stea la inmuiat in apa rece peste noapte.
Caliti baconul intr-o tigaie pana se rumeneste 7-8 minute amestecand din cand in cand. Adaugati ceapa si caliti-o 5-6 minute. Turnati apa si cand aceasta fierbe adaugati fasolea, dupa ce ati scurs-o de apa in care a stat la inmuiat. Fierbeti fasolea timp de 1 – 1 ½ ora la foc mic (daca este prea lichida dati focul mai tare pentru a se evapora lichidul). Cand serviti fasolea cu bacon si rozmarin adaugati untul si rozmarinul tocat, si condimentati cu sare, piper .

Spuneti-va parerea despre aceasta postare: