Chiftele din cartofi cu branza si pui

Agendautila » Retete culinare » Idei de aperitive » Chiftele din cartofi cu branza si pui

Chiftelele din cartofi cu branza si pui reprezinta un aperitiv complex, satios, usor de preparat. Cartofii  combinati cu carnea de pui, branza rasa, bacon-ul, fac din aceste chiftele un deliciu culinar.

chiftele din cartofi cu branza si pui1

Ingrediente Chiftele din cartofi cu branza si pui:

6 cartofi marime mare
250 grame carne de pui gatita (la cuptor, gratar, fiert, etc.) taiata in bucatele mici
120 grame branza rasa (cheddar, cascaval, emmentaler, parmezan, etc.)
3-4 felii de bacon taiate in bucatele
2 oua batute
30 grame unt
100-150 grame pesmet
1 lingura lapte
Ulei pentru prajit

Preparare Chiftele din cartofi cu branza si pui:

Curatati cartofii de coaja, taiatii in bucati si fierbetii in apa cu sare timp de  20 minute, strecuratii, pasatii cu pasatorul de cartofi, punetii intr-un castron.
Caliti bucatile de bacon pana se rumenesc usor, asezati-le apoi pe un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.
In castronul cu cartofii pasati adaugati untul si mixati pana obtineti un piure. Adaugati bucatile prajite de bacon, bucatile taiate de pui, branza rasa; amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
Intr-un alt castron amestecati ouale batute cu laptele.
Din compozitia de cartofi, branza si pui obtinuta anterior formati chiftelele, dati-le prin mixul de oua si lapte, apoi prin pesmet. Puneti-le la frigider cel putin 30 minute, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie in care in prealabil ati incins uleiul, pana se rumenesc. Chiftelele din cartofi cu branza si pui se servesc calde alaturi de o salata.

chiftele din cartofi cu branza si pui2

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Chiftele din cartofi cu branza si pui” va invitam sa completati formularul de mai jos.

One thought on “Chiftele din cartofi cu branza si pui

Spuneti-va parerea despre aceasta postare: