Tarta cu ciocolata si zmeura fara coacere

Tarta cu ciocolata si zmeura fara coacere este un desert fabulos de vara, foarte usor de preparat. Crusta este asemanatoare celei folosite la majoritatea cheesecake-urilor, pentru a nu mai fi nevoie s-o punem la cuptor, iar crema de ciocolata si frisca merge perfect cu aromatele fructe de zmeura.

Tarta cu ciocolata si zmeura fara coacere

Ingrediente Tarta cu ciocolata si zmeura fara coacere:

Crusta:

  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 1 lingura cacao
  • 100 g unt

Crema de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 cani smantana pentru frisca
  • 1 cana lapte condensat (la cutie metalica, nu cel pentru cafea !)
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 300 g zmeura proaspata

Preparare Tarta cu ciocolata si zmeura fara coacere:

Crusta:

  • Macinati biscuitii intr-un blender, apoi amestecati-i intr-un castron cu cacaua si untul topit.
  • Compozitia obtinuta se aseaza cu o lingura pe fundul unei tavi de tarta cu diametrul de 25 cm.
  • Dati tava la frigider pana pregatiti crema de ciocolata:

Crema de ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se pune intr-un castron.
  • Una din canile cu frisca se incalzeste la foc mic, pana devine foarte fierbinte (nu trebuie sa fiarba), apoi se toarna peste ciocolata rupta in bucatele.
  • Se amesteca incet pana cand ciocolata se topeste complet.
  • Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca energic cu ciocolata + smantana pentru frisca topita.
  • Cealalta cana de smantana pentru frisca se amesteca cu laptele condesat pana la omogenizare, apoi se incorporeaza in compozitia de ciocolata + smantana pentru frisca + gelatina.
  • Crema de ciocolata obtinuta se toarna pe fundul tavii de tarta, peste crusta formata din biscuiti, cacao si unt.
  • Lasati Tarta cu ciocolata si zmeura fara coacere la frigider cateva ore pana cand gelatina din crema se va inchega, iar crema de ciocolata se va intari.
  • Decorati Tarta cu ciocolata cu zmeura proaspata si frunzulite de menta, apoi taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.