Prajitura cu capsuni bezea si fulgi de migdale

Prajitura cu capsuni bezea si fulgi de migdale este un desert aromat, usor de preparat. Aroma fructelor combinata cu bezeaua tare si fulgii de migdale, alcatuiesc o prajitura delicioasa.

Prajitura cu capsuni bezea si fulgi de migdale f

Ingrediente Prajitura cu capsuni bezea si fulgi de migdale:

Crusta:

  • 1 3/4 cana faina
  • 10 g amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 120 g unt rece taiat in bucatele

Umplutura capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 2 linguri amidon

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 3 linguri fulgi migdale

Preparare Prajitura cu capsuni bezea si fulgi de migdale:

Crusta:

  • Puneti ingredientele de crusta intr-o castron mare.
  • Framantati cu ajutorul mainilor sau cu mixerul, pana obtineti o compozitie omogena.
  • Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la congelator 10 minute.
  • Incingeti cuptorul la 170 grade celsius.

Capsuni:

  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu grija cu ajutorul prosopului de hartie.
  • Se taie pe jumatate si se amesteca cu amidonul.
  • Intindeti aluatul ce stat la congelator intr-o foaie de marimea tavii de copt 20×28 cm.
  • Asezati foaia de aluat in tava, in care ati pus hartie de copt.
  • Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit timp de cca. 15-20 minute sau pana se rumeneste usor.

Bezea:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul si amidonul, mixati pana obtineti o bezea tare lucioasa.
  • Scoateti tava, asezati jumatatile de capsuni mixate cu amidon, pe intreaga suprafata a tavii de copt.
  • Peste acestea turnati bezeaua obtinuta.
  • Deasupra presarati fulgii de migdale.
  • Dati din nou tava in cuptor si lasati prajitura sa se coaca inca 25-30 minute (dupa 10 minute, reduceti temperatura cuptorului la 140 grade celsius).
  • Prajitura cu capsuni bezea si fulgi de migdale se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.