Prajitura cu blat cacao crema cocos si coacaze

Prajitura cu blat cacao crema cocos si coacaze este un desert de vara ce trebuie neaparat incercat ! Umplutura de cocos este cremoasa si delicata, iar impreuna cu fructele si blaturile de cacao, alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura-cu-blat-cacao-crema-cocos-si-coacaze
Ingrediente Prajitura cu blat cacao crema cocos si coacaze:

Blaturi:

  • 3 cani faina
  • 250 g unt
  • 1 cana zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri budinca ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de cocos:

  • 4 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 500 ml smantana 18%
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 cani coacaze rosii

Preparare Prajitura cu blat cacao crema cocos si coacaze:

Blaturi:

  • Framantati ingredientele de blat cu ajutorul mainilor sau al mixerului. Aluatul obtinut se imparte in doua parti: una mai mare – 60%, cealalta mai mica – 40%.
  • Cele doua parti de aluat se pun in doua folii alimentare de plastic.
  • Se lasa la frigider cca. 2 ore.
  • Dupa ce a stat la frigider, bucata mare de aluat se intinde intr-o foaie cat tava de copt de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt (cealalta bucata de aluat se lasa in continuare la frigider pana cand o vom folosi).
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 20 minute.
  • In timp ce blatul sta la cuptor, se prepara crema de cocos.

Crema de cocos:

  • Bateti albusurile spuma tare, apoi adaugati zaharul treptat, mixati pana cand albusurile devin rigide si lucioase.
  • Se adauga in compozitie smantana si se amesteca usor ingredientele cu ajutorul unei linguri.
  • In final se adauga praful de la budincile de vanilie si fulgii de cocos.
  • Se amesteca usor pana la incorporare.
  • Scoateti blatul ce s-a copt in cuptor cca. 20 minute, lasati-l cca. 5 minute sa se raceasca, apoi intindeti peste acesta crema de cocos obtinuta anterior.
  • Deasupra cremei de cocos se aseaza uniform coacazele rosii.
  • Peste acestea se intinde foaia de aluat obtinuta din cea de-a doua bucata de aluat (cea mica).
  • Se da tava din nou in cuptor, reducand temperatura la 180 grade celsius, si se lasa acolo cca. 1 ora.
  • Lasati Prajitura cu blat cacao crema cocos si coacaze sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.