Penne cu galbiori piept de pui si smantana

Savuroasele Penne cu galbiori piept de pui si smantana se prepara rapid si sunt foarte savuroase. Se pot servi atat la pranz, dar si la cina.

Penne cu galbiori piept de pui si smantana

Ingrediente Penne cu galbiori piept de pui si smantana:

  • 250 g paste penne
  • 200 g ciuperci galbiori
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 piept de pui file taiat in bucatele mici
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper
  • 1-2 linguri unt

Preparare Penne cu galbiori piept de pui si smantana:

  • Ciupercile sa clatesc rapid sub jet de apa race, se lasa sa se scurga.
  • Daca sunt prea mari se taie in bucati, iar galbiorii medii sau mici se lasa intregi.
  • Pastele penne se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa.
  • In timp ce acestea fierb, pragatim sosul cu ciuperci, smantana, piept de pui:
  • Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in untul topit intr-o tigaie antiaderenta.
  • Se adauga apoi bucatelele din piept de pui.
  • Acestea se prajesc pe ambele parti pana cand se fragezesc.
  • Se adauga galbiorii, se condimenteaza cu sare si piper, se mai mixeaza 2-3 minute, apoi se adauga smantana.
  • Se amesteca usor si sosul format se va lasa sa fiarba 4 – 5 minute la foc mic, avand grija sa-l amestecam din cand in cand.
  • In final se adauga patrunjelul proaspat tocat.
  • Sosul obtinut se toarna peste pastele penne fierte, scurse de apa.
  • Pennele cu galbiori piept de pui si smantana se servesc calde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.