Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi

38 Shares

Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi este un desert fin, cremos, usor de preparat.

Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi

Ingrediente Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi:

Foi:

  • 350 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua

Crema de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 150 grame unt
  • 175 grame zahar
  • Aproximativ 18 piscoturi
  • 100 ml cafea
  • 1 lingura rom

Decor:

  • Zahar pudra

Preparare Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi:

Foi:

  • Puneti intr-o cratita pe bain-marie untul, zaharul, mierea, cacaua si ouale.
  • Amestecati pana cand se topeste zaharul si se obtine o compozitie omogena.
  • Se ia de pe foc, se asteapta sa se raceasca, apoi se adauga bicarbonatul si faina.
  • Se framanta pana se obtine un aluat omogen (daca pare prea tare se pot adauga 1-2 linguri lapte).
  • Compozitia se imparte in doua.
  • Se intinde o foaie de dimensiunile tavii de copt de 23×33 cm, si se coace pe fundul acesteia, tapetat in prelabil cu putina faina, timp de 10 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat.
  • Se lasa foile sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • 150 ml lapte se amesteca cu continutul plicurilor de la budinca de vanilie si 50 grame zahar.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu restul de zahar.
  • Cand acesta clocoteste se toarna mixul obtinut anterior, se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasta, apoi se mixeza cu untul, pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi:

  • Asezati una din foile cu cacao pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-o cu 1/3 din crema de vanilie obtinuta.
  • Deasupra aranjati piscoturile, pe care in prelabil le dati prin cafeaua amestecata cu romul.
  • Intindeti restul de crema.
  • Asezati cea de-a doua foaie cu cacao.
  • Prajitura cu foi de cacao crema de vanilie piscoturi se da la frigider minim 8 ore.
  • Cand serviti decorati cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.