Prajitura cu Nutella ricotta si alune

Un desert excentric, usor de preparat este delicioasa Prajitura cu Nutella ricotta si alune. Blatul fin de ciocolata alaturi de blatul cu branza si alunele caramelizate alcatuiesc un desert excelent.

Prajitura cu Nutella ricotta si alune

Ingrediente Prajitura cu Nutella ricotta si alune:

Blatul cu alune:

  • 2 linguri Nutella
  • 2 oua
  • 1 cana faina (cana de 200 ml)
  • 8 linguri zahar brun
  • 4 linguri cacao
  • 150 grame unt topit si racit
  • 100 grame alune/nuci/migdale macinate

Blatul cu ricotta:

  • 250 grame branza ricotta
  • 3 linguri pline cu Nutella
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 oua

Alune caramelizate:

  • 200 grame zahar
  • 100 grame alune/nuci/migdale

Preparare Prajitura cu Nutella ricotta si alune:

Blatul cu alune:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi incorporati untul topit si racit.
  • Separat, se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cu ajutorul unei spatule in castronul cu galbenusuri-zahar-unt.
  • Adaugati Nutella si alunele/nucile/migdalele macinate.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu cacaua.
  • Se amesteca pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia se toarna intr-o tava in care ati pus hartie de copt 23×33 cm.

Blatul cu ricotta:

  • Amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
  • Intindeti compozitia peste compozitia de blat de cacao pusa anterior in tava de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius timp de 45 minute.
  • Dupa ce se raceste complet se presara deasupra blatului cu ricotta alunele caramelizate.

Alune caramelizate:

  • Caramelizati zaharul pana capata o culoare aurie, usor bruna.
  • Se adauga apoi alunele, omogenizati pana cand zaharul se despinde de alune.
  • Opriti focul si puneti alunele caramelizate pe un fund de lemn uns cu ulei.
  • Dupa ce se racesc complet se pun intr-un blender si se macina.
  • Decorati prajitura cu alunele/nucile/migdalele caramelizate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.