Prajitura cu ciocolata si capsuni

Prajitura cu ciocolata si capsuni este desertul perfect al lunii mai ! Blatul umed combinat cu crema de capsuni si ganache-ul de ciocolata, alcatuiesc o prajitura exceptionala.

Prajitura cu ciocolata si capsuni

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si capsuni:

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 100 grame ciocolata neagra topita
  • 3 linguri lapte

Crema de lapte :

  • 500 ml lapte
  • 7 linguri faina
  • 150 grame zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 grame unt
  • 500 grame capsuni

Ganache:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 grame ciocolata neagra

Preparare Prajitura cu ciocolata si capsuni:

Blat:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema spumoasa.
  • Se adauga apoi faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
  • Turnati in compozitie ciocolata topita, dupa ce s-a racit, si laptele.
  • In final se incorporeaza albusurile, pe care le bateti intr-un castron separat, cu un praf de sare, pana se intaresc bine.
  • Se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatule.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 23×35 cm, nivelati, dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, se taie pe jumatate.

Crema de lapte:

  • Amestecati 200 ml lapte cu zaharul si faina.
  • Restul de lapte se pune la fiert, si cand clocoteste, se toarna incet amestecul pregatit anterior din lapte-zahar-faina.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Dupa ce se raceste putin, se incorporeaza untul.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se taie in bucatele.

Ganache:

  • Se pune smantana pentru frisca la foc mic.
  • Cand incepe sa fiarba se inchide imediat focul si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Amestecati pana cand ciocolata s-a topit si s-a omogenizat cu smantana.
  • Se lasa sa se raceasta la temperatura camerei, apoi se da la frigider 30 minute sau la congelator 10 minute, pentru a se inchega putin.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si capsuni:

  • Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde jumatate din crema.
  • Aranjati bucatelele de capsuni, apoi acoperiti-le cu restul de crema.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Deasupra se toarna ganacheul, dupa ce s-a inchegat putin la frigider sau congelator.
  • Se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia blaturile si a se inchega ganacheul.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.