Prajitura cu blat de cocos si gem de nectarine

Un desert pe cat de simplu de preparat, pe atat de gustos, este Prajitura cu blat de cocos si gem de nectarine. Aroma de cocos combinata cu gemul de nectarine/caise alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura cu blat de cocos si gem de nectarine 1

Ingrediente Prajitura cu blat de cocos si gem de nectarine:

Blat:

  • 150 grame unt la temperatura camerei
  • 3 galbenusuri
  • 120 grame zahar
  • 75 grame faina
  • 280 grame chipsuri de cocos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 grame ciocolata alba rasa
  • 300 grame gem de nectarine/caise

Topping:

  • 50 grame ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu blat de cocos si gem de nectarine:

Blat:

  • Mixati untul moale cu galbenusurile si zaharul pana obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Incorporati in compozitie faina, chipsurile de cocos, zaharul vanilat si ciocolata alba rasa.
  • Amestecati pana obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute sau pana cand simtiti mirosul de nuca de cocos si blatul se rumeneste.
  • Dupa ce se raceste complet, blatul se va taia in doua pe lungime.
  • Unul din blaturi se va unge cu gemul de nectarine, apoi se va acoperi cu cel de-al doilea blat.
  • Deasupra decorati cu glazura de ciocolata si fulgii de cocos.

Glazura de ciocolata:

  • Topiti ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie impreuna cu laptele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.