Placinta cu branza si stafide

Un desert pe care oricine il indrageste este delicioasa Placinta cu branza si stafide. Foile fine de aluat „imbraca” perfect umplutura de branza si stafide.

Placinta cu branza si stafide

Ingrediente Placinta cu branza si stafide:

Foi:

  • 500 grame faina
  • 150 grame zahar pudra
  • 250 grame margarina/unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura smantana

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 125 grame unt
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura amidon
  • 100 grame stafide

Alte ingrediente:

  • 1 ou batut

Preparare Placinta cu branza si stafide:

Foile:

  • Din ingredientele pentru foi framantati un aluat, pe care apoi il inveliti intr-o folie de plastic si il lasati sa stea la frigider 2 ore.
  • Dupa ce a stat la rece, aluatul de foi se imparte in doua parti, una mai mare (2/3) si una mai mica (1/3).
  • Din partea cea mai mare (2/3) se intinde o foaie de aluat cu grosimea de cca. 0.5 cm, si dimensiunile tavii de copt 23×30 cm.
  • Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute.

Umplutura de branza:

  • Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema omogena.
  • Se adauga apoi galbenusurile pe rand (dupa ce s-a incorporat unul, se adauga urmatorul).
  • Incorporati apoi branza de vaci treptat.
  • Urmeaza adaugarea amidonului si stafidelor.
  • In final se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
  • Se amesteca usor cu o spatula si umplutura se branza obtinuta se intinde uniform pe foaia de aluat coapta anterior.
  • Restul aluatului (1/3) se intinde intr-o foaie groasa de cca. o.5 cm grosime, si din aceasta se taie fasii de cca. 1 cm latime.
  • Benzile de aluat astfel obtinute se aseaza pe diagonala, peste umplutura de branza, pentru a crea un model cu zabrele, impingandu-se usor in compozitie.
  • Ungeti benzile cu oul batut, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
  • Dati din nou placinta cu branza in cuptorul aflat la 180 grade celsius, inca 50-60 minute.
  • Inchideti apoi focul, deschideti usa cuptorului si lasati placinta sa se raceasca in cuptor.
  • Cand serviti Placinta cu branza si stafide, decorati-o cu zahar pudra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.