Chiftele cu spanac si carne de porc umplute cu ou

Chiftele cu spanac si carne de porc umplute cu ou (sau chiftele scotiene cu spanac) sunt foarte satioase si au avantajul ca se pot manca atat la micul dejun, cat si ca aperitiv la masa de pranz. Puteti sa le serviti garnisite cu sos tartar sau cu un sos de hrean.

Chiftele cu spanac si carne de porc umplute cu ou

Ingrediente Chiftele cu spanac si carne de porc umplute cu ou:

  • 650 grame carne de porc tocata
  • 7 oua dimensiuni mici/prepelita fierte tare
  • 1 ou crud
  • 1-2 felii paine veche inmuiata in lapte
  • 250 grame spanac congelat tocat
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Pesmet

Preparare Chiftele cu spanac si carne de porc umplute cu ou:

  • Puneti spanacul congelat intr-o tigaie la foc mediu, amestecati-l din cand in cand, pana se decongeleaza si se evapora apa.
  • Lasati spanacul sa se raceasca.
  • Ouale fierte tare se decojesc.
  • Oul crud se bate si se amesteca cu spanacul racit, painea inmuiata si carnea tocata.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Se amesteca ingredientele pana se obtine o compozitie de chiftele omogena.
  • Impartiti compozitia obtinuta in 7 parti aproximativ egale.
  • Imbracati fiecare ou fiert cu compozitia de carne si spanac, obtinand astfel 7 chiftele cu spanac si carne de porc umplute cu ou.
  • Dati chiftelele obtinute prin pesmet, apoi prajiti-le pe ambele parti, intr-o tigaie in care ati incins ulei, pana se rumenesc.
  • Se pot consuma atat calde, cat si reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.