Chec cu ciocolata si cirese

Blatul usor umed, dar in acelasi timp pufos al deliciosului Chec cu ciocolata si cirese, are un gust deosebit. Puteti folosi si alte fructe in loc de cirese (visine, caise, piersici), insa trebuie sa tineti cont ca acestea nu trebuie sa fie foarte zemoase.

Chec cu ciocolata si cirese

Ingrediente Chec cu ciocolata si cirese:

  • 125 grame unt
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 50 grame ciocolata cu lapte
  • 50 grame ciocolata neagra
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 grame cirese carora le scoateti samburii (ciresele nu trebuie sa fie foarte zemoase)

Preparare Chec cu ciocolata si cirese:

  • Rupeti coditele cireselor, spalati-le, stergeti-le cu un prosop de hartie, scoateti-le apoi samburii si taiati-le pe jumatate.
  • Ciocolata cu lapte si cea neagra se rupe in bucati si se topeste pe bain-marie.
  • Se lasa apoi sa se raceasca.
  • Untul se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena.
  • Adaugati apoi ouale pe rand (dupa ce este incorporat complet unul, adaugati-l pe urmatorul).
  • Faina se amesteca intr-un castron cu cacaua si praful de copt.
  • Mixul rezultat se adauga alternativ cu laptele, in compozitia de unt-zahar-oua.
  • In final se adauga ciocolata topita, dupa ce s-a racit.
  • Se amesteca usor ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  • Ungeti cu ulei si presarati putina faina intr-o tava de chec mare.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta, nivelati.
  • Asezati peste aceasta jumatate din ciresele fara samburi, taiate pe jumatate.
  • Turnati restul compozitiei, nivelati cu o lingura umezita in prealabil.
  • Asezati restul cireselor pe top-ul compozitiei, impingeti-le putin in aceasta.
  • Dati tava cu chec in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 35-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce inchideti focul, lasati tava in cuptorul intredeschis inca 15 minute.
  • Scoateti apoi tava din cuptor si lasati checul cu ciocolata si cirese sa se raceasca complet.
  • Decorati-l cu zahar pudra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.