Cartofi noi la cuptor cu ciuperci si marar

Cartofii noi au o aroma speciala, mai ales daca ii pregatim la cuptor. O reteta usor de facut din acestia sunt deliciosii Cartofi noi la cuptor cu ciuperci si marar. Puteti folosi condimentele preferate pentru cartofi, de asemenea puteti folosi 1-2 catei de usturoi pisat in locul prafului de usturoi.

Cartofi noi la cuptor cu ciuperci si marar

Ingrediente Cartofi noi la cuptor cu ciuperci si marar:

  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite condimente pentru cartofi (chimen, piper, nucsoara, etc.)
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 150 grame ciuperci intregi din conserva
  • 1 legatura marar proaspat tocat

Preparare Cartofi noi la cuptor cu ciuperci si marar:

  • Cartofii noi se spala si se fierb cca. 12-15 minute, se scurg bine de apa.
  • Se pun apoi intr-o tava de cuptor, se stropesc cu ulei, se presara condimentele pentru cartofi si praful de usturoi.
  • Ciupercile intregi se scurg de lichidul din conserva, se adauga printre cartofii noi partial fierti din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 30 minute (la jumatatea timpului se intorc).
  • Cartofi noi la cuptor cu ciuperci si marar se servesc calzi garnisiti cu mararul proaspat tocat, alaturi de o salata mixta sau o friptura din carne de pui.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.