Tort de biscuiti

Un desert rapid, usor de preparat, pretabil si la aniversari, este deliciosul Tort de biscuiti. Puteti folosi si alte ingrediente, (ex. in loc de nuci – fistic/migdale, sau in loc de rahat/jeleuri – fructe confiate si stafide).

Tort de biscuiti
Ingrediente Tort de biscuiti:

  • 1 kg biscuiti simpli
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 100 grame ciocolata cu lapte
  • 200 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 300 grame rahat diverse culori/jeleuri colorate
  • 200 grame nuci taiate in bucati
  • 1 litru lapte
  • 10 biscuiti Pim’s (biscuiti cu jeleu)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri esenta de rom
  • 200 ml frisca pentru decorare

Preparare Tort de biscuiti :

  • Intr-o castron mare de bucatarie puneti biscuitii (nu trebuie neaparat rupti in bucati).
  • Puneti laptele intr- craticioara.
  • Adaugati peste acesta, ciocolata neagra si cea cu lapte, untul, zaharul, zaharul vanilat.
  • Puneti cratita la foc mediu, mixati pana cand ingredientele se topesc (nu trebuie sa fiarba).
  • Dupa ce s-au topit se adauga esenta de rom, se ia cratita de pe foc si continutul se toarna peste biscuitii din castron.
  • Mixati, adaugati restul ingredientelor: nucile, rahat/jeleuri, biscuitii Pim’s.
  • Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Pe o farfurie cu diametrul mai mare de 30 cm, asezati inelul detasabil, de la o forma rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 26 cm.
  • Turnati in acesta, pe farfurie, compozitia obtinuta.
  • Nivelati, lasati la frigider minim 3-4 ore.
  • Cand serviti, scoateti inelul detasabil si decorati tortul cu frisca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.