Tort cu nuci si glazura de ciocolata

Un desert umed, compact, dar in acelasi timp fraged si delicat este deliciosul Tort cu nuci si glazura de ciocolata. Se decoreaza cu fructe de padure, eu am ales zmeura, pentru ca combinatia cu ganache-ul de ciocolata mi se pare perfecta.

Tort cu nuci si glazura de ciocolata

Ingrediente Tort cu nuci si glazura de ciocolata:

  • 200 grame faina
  • 200 grame zahar alb
  • 100 grame zahar brun
  • 1 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 grame cacao
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1 cana apa calduta
  • 3 oua
  • 150 grame unt
  • O mana de nuci taiate in bucati

Glazura de ciocolata:

  • 100 grame ciocolata neagra
  • 100 ml smatana pentru frisca

Decor:

  • Zmeura

Preparare Tort cu nuci si glazura de ciocolata:

  • Cacaua se dizolva in cana de apa calda.
  • Faina se amesteca cu praful de copt.
  • Mixati zaharul alb cu cel brun si cel vanilat.
  • Untul se mixeaza pana cand devine ca o crema.
  • Adaugati treptat mixul de zahar peste untul crema, mixati pana cand zaharul se topeste.
  • Dupa ce ati terminat de adaugat zaharul, incorporati ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
  • Incorporati laptele batut.
  • Adaugati alternativ si treptat in compozitie faina+praful de copt, si cacaua dizolvata in apa.
  • Mixati pana obtineti o compozitie omogena, iar in final adaugati nucile taiate, amestecati cu o spatula.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu inel detasabil – diametrul 24 cm.
  • Turnati compozitia in aceasta si dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 55-60 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasa in tava, apoi se scoate inelul detasabil, se desprinde hartia de copt si se aseaza cu susul in jos, pe un platou.
  • Peste acesta se toarna glazura de ciocolata, dupa ce acesta s-a racit se decoreaza cu zmeura.
  • Tortul cu nuci si glazura de ciocolata se da la frigider cateva ore inainte de a-l taia.

Glazura de ciocolata:

  • Rupeti ciocolata in bucati si topiti-o la foc mic alaturi de smanata pentru frisca.
  • Se lasa cateva minute, apoi se toarna peste tortul racit.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.