Tarta cu oua si sfecla

Daca v-au ramas oua fierte de la Paste si nu stiti ce sa faceti cu ele, incercati Tarta cu oua si sfecla. Se prepara usor, fara coacere, si se poate servi ca si aperitiv, dar si ca fel principal de mancare.

Tarta cu oua si sfecla 2
Ingrediente Tarta cu oua si sfecla:

Crusta:

  • 50 grame biscuiti sarati

Umplutura:

  • 1 sfecla rosie mare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 castravete
  • 400 ml smantana grasime 12%
  • 200 ml kefir
  • 1 legatura marar
  • 3 lingurite gelatina
  • 8 oua fierte tari
  • 1/4 cana apa
  • Ceapa verde

Preparare Tarta cu oua si sfecla:

  • Puneti gelatina la inmuiat in apa rece timp de 15 minute.
  • Biscuitii se macina la blender, apoi se aseaza pe fundul unei  tavi rotunde cu diametrul de 19 cm cu inel detasabil, in care ati pus in prealabil hartie de copt sau folie de aluminiu (inclusiv pe margini).
  • Sfecla se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mici.
  • Bucatile se pot apoi intr-un robot de bucatarie si se maruntesc (nu foarte fin).
  • Puneti untul sa se incinga in tigaie, iar dupa ce s-a topit se adauga bucatelele de sfecla.
  • In timp ce se prajesc bucatelele de sfecla, acestea se vor stropi cu sucul de lamaie si se va adauga in tigaie usturoiul pisat.
  • Dupa ce bucatelele de sfecla isi reduc putin din volum, se adauga o cantitate mica de apa in tigaie, si se lasa sa fiarba pana cand acestea se vor inmuia si apa se va evapora.
  • Castravetele se rade pe razatoarea cu ochiuri mici si se adauga peste bucatelele de sfecla fierte.
  • Se adauga smantana si kefirul.
  • Se condimenteaza cu sare, piper si marar.
  • Gelatina inmuiata se va dizolva pe bain-marie, apoi se asteapta cateva minute sa se raceasca putin, si se va turna in fir subtire peste restul ingredientelor.
  • Amestecati pana cand compozitia se omogenizeaza.
  • Turnati putin din compozitia obtinuta peste fundul tavii rotunde, astfel incat sa acopere biscuitii macinati.
  • Asezati 6 oua fierte intregi, unul dupa altul, pentru a forma un cerc, apoi turnati restul compozitiei de sfecla.
  • Nivelati Tarta cu oua si sfecla, lasati tava in frigider cel putin 6 ore, apoi decorati cu ouale fierte ramase (2), feliate, si cu ceapa verde tocata marunt.
  • Se scoate inelul detasabil si se serveste taiata in felii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.