Tabouleh si Baba Ganoush doua salate orientale de post

Bucataria orientala este foarta bogata in mezze, acele aperitive pline de arome, savoare, culoare, si nu in ultimul rand un gust deosebit. Din aceasta categorie, va invit la Tabouleh si Baba Ganoush doua salate orientale de post, deosebit de gustoase si satioase, ce se prepara foarte usor.

Tabouleh si Baba Ganoush

Tabouleh este una din cele mai iubite salate orientale pentru ca este satioasa, gustoasa si plina ierburi si rosii suculente.

Ingrediente Tabouleh:

  • 100 grame bulgur
  • 300 grame rosii
  • 1-2 legaturi patrunjel proaspat
  • 3-4 fire ceapa verde
  • Cateva frunze de menta
  • Sucul de la o lamaie
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Preparare Tabouleh:

  • Bulgurul se pune la inmuiat in apa rece timp de 20 minute (daca este foarte fin maruntit se lasa doar 5 minute).
  • Se scurge apoi de apa si se lasa intr-un castron pentru a absorbi apa ce a ramas.
  • Rosiile se taie in cubulete fine.
  • Patrunjelul si menta se taia cat mai marunt.
  • Ceapa verde se curata si se toaca marunt.
  • Puneti rosiile, ceapa, patrunjelul, si menta in castronul cu bulgurul inmuiat.
  • Stropiti cu uleiul de masline si sucul de lamaie.
  • Asezonati cu sare si piper.
  • Amestecati usor ingredientele si lasati-le la frigider cel putin o ora.

Baba Ganoush

Baba Ganoush este o salata de vinete mai deosebita, plina de culori si arome speciale orientale, inspirata din bucataria libaneza. Daca tineti post, nu adaugati iaurtul.

Ingrediente Baba Ganoush:

  • 1 vanata mare sau 2 medii
  • 2 linguri pasta de tahini
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri iaurt grecesc (nu folositi daca tineti post)
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Patrunjel

Preparare Baba Ganoush:

  • Vanata se coace, se curata de coaja, iar pulpa obtinuta se scurge bine de apa.
  • Se pune intr-un blender, se adauga pasta de tahini, usturoiul pisat, condimentele (chimen, coriandru), iaurtul, sucul de lamaie, sarea, piperul.
  • Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  • Pasta obtinuta se pune intr-un castron, se lasa la frigider minim o ora.
  • Cand se serveste se stropeste cu ulei se masline si se presara deasupra boia si putin patrunjel tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.