Prajitura cu blat de cocos si mac

Prajitura cu blat de cocos si mac are toate atuurile unui desert fabulos: crema de vanilie savuroasa, blaturi umede si pufoase, aspect colorat deosebit. Merita s-o incercati !

Prajitura cu blat de cocos si mac

Ingrediente Prajitura cu blat de cocos si mac:

Blat:

  • 150 grame seminte de mac
  • 100 grame fulgi de cocos
  • 100 grame migdale macinate
  • 100 grame zahar
  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri

Crema de vanilie:

  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 200 grame unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Sucul de la o jumatate de lamaie

Preparare Prajitura cu blat de cocos si mac:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se intaresc usor.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand albusurile devin rigide.
  • Incorporati cu ajutorul unei spatule galbenusurile, amestecand usor.
  • Intr-un alt castron amestecati semintele de mac cu fulgii de cocos si migdalele macinate, pana se omogenizeaza.
  • Turnati treptat peste acestea compozitia de oua+zahar, amestecati usor cu spatula pana se omogenizeaza.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de copt de 25×30 cm (in care ati pus hartie de copt), dati-o in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 20-25 minute.

Crema de vanilie:

  • Se fierb 200 ml lapte cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Restul de lapte se amesteca intr-un castron cu galbenusurile si praful de la cele 2 budinci.
  • Cand laptele fierbe se toarna peste acesta compozitia de lapte-galbenusuri-budinca.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet.
  • Se mixeaza untul pana devine ca o crema, apoi se adauga peste acesta crema obtinuta, dupa ce s-a racit complet, si sucul de lamaie.
  • Se amesteca pana se obtine o crema omogena.

Asamblare Prajitura cu blat de cocos si mac:

  • Blatul racit complet se taie pe jumatate.
  • Unul din blaturi se unge cu crema (se vor opri 3-4 linguri de crema pentru a orna).
  • Aseazti cel de-al doilea blat peste crema.
  • Ungeti-l cu crema oprita.
  • Decorati cu seminte de mac si fulgi de cocos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.