Prajitura cu biscuiti si crema caramel

Deserturile cu biscuiti sunt mai rapide pentru ca nu trebuie sa coacem foi sau blaturi. Una din cele mai savuroase retete de aceste fel, este Prajitura cu biscuiti si crema caramel. Aroma caramelului combinata cu frisca va creea un desert exceptional, usor de facut.

Prajitura cu biscuiti si crema caramel

Ingrediente Prajitura cu biscuiti si crema caramel:

  • 400 grame biscuiti simpli

Crema caramel:

  • 1 cana zahar
  • 3/4 cana lapte
  • 1 ou
  • 5 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 grame unt taiat in bucatele
  • 250 ml frisca

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 100 grame zahar
  • 50 ml esenta rom

Preparare Prajitura cu biscuiti si crema caramel:

Crema caramel:

  • Puneti zaharul (1 cana) intr-o tigaie sau cratita antiaderenta la foc mic.
  • Dupa ce zaharul se topeste si are o culoare usor aramie, luati tigaia de pe foc si turnati laptele treptat, amestecand continuu.
  • Puneti tigaia din nou pe foc, mixati pana cand caramelul s-a dizolvat complet in lapte.
  • Intr-un castron, mixati oul cu 2 linguri zahar, adaugati treptat amidonul.
  • Dupa ce caramelul s-a dizolvat complet in lapte, puneti esenta de vanilie si adaugati treptat compozitia de ou+zahar+amidon, obtinuta anterior, mixand continuu.
  • Lasati crema pe foc pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase putin (se mixeaza continuu).
  • Luati tigaia de pe foc, incorporati untul taiat.
  • Lasati crema caramel sa se raceasca complet.

Sirop:

  • Puneti apa sa fiarba cu zaharul, pana cand acesta s-a topit.
  • Stingeti focul si adaugati esenta de rom.
  • Lasati siropul sa se racesca complet.

Asamblare Prajitura cu biscuiti si crema caramel:

  • Asezati primul strat de biscuiti pe un platou (6X3 biscuiti).
  • Insiropati cu 1/3 din sirop.
  • Ungeti apoi primul strat de biscuiti cu mai putin de 1/3 din crema caramel.
  • Intindeti peste acesta 1/3 din frisca.
  • Peste frisca mai adaugati un strat subtire de crema caramel.
  • Repetati straturile de inca o data (strat biscuiti – insiropat – crema caramel – frisca- crema caramel).
  • Randul al treilea de biscuiti se va insiropa, apoi se va intinde peste el 1/3 din crema caramel.
  • Se decoreaza apoi cu frisca ramasa si cu ciocolata rasa.
  • Prajitura cu biscuiti si crema caramel se lasa la frigider minim 6 ore pentru a se inmuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.