Idei de oua umplute

Sarbatoarea Pascala se apropie cu pasi repezi, iar ouale sunt printre cele mai populare aperitive pe masa festiva. De aceea astazi va propun cateva idei de oua umplute cu diverse ingrediente, pe care sigur le indragiti: somon, masline, mazare, ridichi, broccoli sau castraveti.

1 Oua umplute cu maioneza si hrean

oua umplute cu maioneza si hrean 1

Ingrediente:

  • 6 oua fierte tari
  • 2 fire ceapa verde tocata marunt
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingurita hrean ras
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  • Ouale se decojesc si se taie pe jumatate.
  • Scoateti galbenusurile, faramitati-le cu o furculita si mixati-le cu maioneza, mararul tocat si hreanul ras.
  • Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  • Se umplu albusurile cu compozitia obtinuta.
  • Se lasa la frigider pana se consuma.

2 Oua umplute cu somon

Oua umplute cu somon

Ingrediente:

  • 6 oua fierte tare
  • 100 grame somon afumat feliat
  • 2 linguri maioneza
  • Piper

Decor:

  • Capere
  • Patrunjel

Preparare:

  • Ouale se decojesc si se taie pe jumatate.
  • Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se faramiteaza cu ajutorul unei furculite.
  • Aproximativ 2/3 din feliile de somon afumat se taie in bucatele mici si se adauga in castronul cu galbenusurile faramitate.
  • Se adauga maioneza, piperul.
  • Ingredientele se transfera intr-un blender si se mixeaza pana la omogenizare (putei sa le amestecati si cu furculita).
  • Umpleti albusurile cu compozitia obtinuta.
  • Fiecare jumatate de ou umplut se decoreaza cu feliile de somon ramase (1/3), ce au fost taiate in fasiute.
  • Se garnisesc cu capere si frunze de patrunjel.
  • Se lasa la frigider pana se consuma.

3 Oua umplute cu broccoli

Oua umplute cu broccoli

Ingrediente:

  • 1/2 broccoli marime mica
  • 4 oua fierte tari
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 linguri maioneza
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  • Broccoli se spala, se taie in buchetele si se fierbe in apa cu sare cca. 5 minute, se strecoara bine de apa, se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-au racit se taie buchetelele cat mai marunt, se pun intr-un castron.
  • Ceapa tocata marunt se adauga in castron.
  • Unul din ouale fierte tare se taie in bucatele cat mai mici si se adauga in castronul cu broccoli si ceapa.
  • Restul oualor se taie de jumatate, se scot galbenusurile, se faramiteaza si se adauga in castronul cu celelalte ingrediente.
  • Se adauga maioneza, sarea, piperul.
  • Se mixeaza bine ingredientele din castron, apoi se umplu albusurile cu compozitia rezultata.

4 Oua umplute cu castravete si ridichi

Oua umplute cu castravete si ridichi

Ingrediente:

  • 5 oua fierte tari
  • 1/3 castravete
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 linguri maioneza
  • Sare
  • Piper
  • 4 ridichi pentru umplutura + 8-10 pentru decorare

Preparare:

  • Curatati ouale de coaja, taiati-le pe jumatate, scoateti galbenusurile, faramitati-le.
  • Ridichiile si castrevetele se curata, se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, se taie in bucati cat mai mici (eventual cu un robot de bucatarie).
  • Puneti intr-un castron galbenusurile faramitate, castravetele si ridichiile tocate marunt, ceapa verde taiata fin, maioneza, sarea piperul.
  • Se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena.
  • Umpleti albusurile cu compozitia obinuta.
  • Decorati cu ridichi si ceapa verde.

5 Oua umplute cu masline

8 oua umplute cu masline

Ingrediente:

  • 6 oua fierte tari
  • 8 masline verzi fara samburi
  • 8 masline negre fara samburi
  • 2 linguri maioneza
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel

Preparare:

  • Curatati ouale de coaja, taiati-le pe jumatate.
  • Galbensurile se faramiteaza cu o furculita intr-un castron
  • Maslinele verzi si cele negre se taie in bucatele mici si se adauga peste galbenusurile din castron.
  • Se incorporeaza si maioneza, sarea, piperul.
  • Se amesteca ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se umplu albusurile cu compozitia de oua-masline-maioneza.
  • Se decoreaza cu felii de masline.

6 Oua umplute cu mazare

oua umplute cu mazare 1

Ingrediente:

  • 6 oua fierte tari
  • 150 grame mazare congelata
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri iaurt gras (minim 10%)

Preparare:

  • Mazarea se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Se strecoara, se pastreaza cateva boabe pentru decorare, apoi se paseaza cu pasatorul de legume.
  • Ouale se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scot galbenusurile.
  • Galbenusurile se faramiteaza, apoi se mixeaza cu mazarea pasata, maioneza si iaurtul, pana cand se obtine o pasta fina.
  • Se umplu albusurile cu compozitia obtinuta.
  • Se decoreaza cu boabele oprite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.