Cheesecake cu fructe de padure

Un desert formidabil, usor de preparat este delicatul Cheesecake cu fructe de padure.

Cheesecake cu fructe de padure
Ingrediente Cheesecake cu fructe de padure:

Crusta:

  • 100 grame biscuiti cu cereale
  • 50 grame unt

Umplutura:

  • 3 oua
  • 100 grame unt
  • 100 grame zahar tos
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 400 grame branza de vaci
  • 1/2 plic praf budinca de vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb

Fructe:

  • Zmeura, coacaze, afine (in jur de 100 grame din fiecare)

Decor:

  • Zahar pudra

Preparare Cheesecake cu fructe de padure:

Crusta:

  • Se zdrobesc biscuitii, apoi se pun in blender, apasati functia PULSE pana devin ca un pesmet.
  • Se aseaza pe fundul unei tavi cu inel detasabil, diametrul de 17 cm.
  • Se da la frigider pana e gata umplutura.

Umplutura:

  • Untul se mixeaza cu galbenusele de ou si zaharul tos.
  • Adaugati branza, smantana pentru frisca, praful de budinca si o lingura de amidon.
  • Mixati usor pana obtineti o compozitie omogena.
  • Albusele se bat cu un praf de sare pana devin rigide, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia de branza obtinuta anterior.
  • Turnati compozitia obtinuta peste biscuitii presati, care au stat la frigider in tava cu diametrul de 17 cm, nivelati.
  • Jumatate din cantitatea de fructe de padure se mixeaza cu restul de amidon (1 lingura) si se toarna deasupra masei de branza puse in tava de copt.
  • Mixati-le usor in umplutura de branza (numai la suprafata !), cu ajutorul unui cutit sau al unei linguri, pentru a se fixa in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 150 grade celsius timp de 70 minute.
  • Dupa ce s-a copt, se inchide focul cuptorului si se lasa usa intredeschida la acesta.
  • Cheesecake-ul cu fructe de padure se lasa sa se raceasca complet, apoi se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul detasabil si se aseaza pe un platou rotund.
  • Se presara deasupra zahar pudra si se decoreaza cu restul de fructe de padure.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.