Pui la cuptor cu masline si ardei
Deliciosul Pui la cuptor cu masline si ardei este nu numai savuros, ci si foarte consistent. Condimentele folosite impreuna cu maslinele verzi ii confera acestui preparat din carne de pui un gust aparte.
Ingrediente Pui la cuptor cu masline si ardei:
- Un pui intreg taiat in bucati (pulpe, piept, aripi, etc.)
- 1/2 lingurita parika
- 3-4 linguri ulei de masline
- 6 catei de usturoi pisati
- 1 lingura pasta tomate
- 2 cani supa de pui
- 6 ardei copti taiati in fasii
- 10-12 masline verzi
- Patrunjel proaspat tocat pentru garnisire
Preparare Pui la cuptor cu masline si ardei:
- Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
- Condimentati bucatile de pui pe ambele parti cu sare si paprika.
- Incingeti uleiul de masline intr-o cratita mare antiaderenta.
- Rumeniti timp de 2-3 minute pe fiecare parte bucatile condimentate de pui, asezati-le apoi pe o farfurie.
- Dupa ce ati prajit toate bucatile de pui, adaugati in tigaie usturoiul pisat si pasta de tomate, mixand continuu cu ajutorul unei linguri de lemn.
- Puneti din nou in tigaie bucatile rumenite de pui, apoi turnati supa de pui.
- Lasati ingredientele sa fiarba la foc mediu pana cand sosul are consistenta unei glazuri.
- Adaugati in tigaie fasiile de ardei copti si maslinele verzi.
- Dati cratita in cuptorul incins timp de 20-25 de minute sau pana cand lichidul se reduce la jumatate.
- Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti imediat.
Sosul e demential !