Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata
Savuroasa Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata este un desert perfect pentru gurmanzi. Blatul subtire crocant, crema de migdale si glazura de ciocolata, alcatuiesc o prajitura irezistibila.
Ingrediente Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata:
Aluat:
- 120 grame faina
- 45 grame zahar pudra
- 80 grame unt
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 1 galbenus de ou
Crema:
- 150 grame migdale intregi
- 120 grame unt
- 150 grame zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 oua
- 2 linguri faina
- 1/2 lingurita scortisoara
Glazura:
- 90 grame ciocolata dark
- 15 grame unt
Preparare Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata:
Blatul:
- Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
- Mixati faina impreuna cu zaharul pudra.
- Adaugati untul taiat cuburi si mixati pana cand obtineti un aluat sfaramicios.
- Incorporati esenta de migdale si galbenusul de ou.
- Puneti aluatul obtinut si presati-l bine cu o lingura pe fundul unei tavi de cuptor (30 x 20 cm), pe care in prealabil ati uns-o cu unt.
- Dati blatul in cuptorul incins timp de 10-12 minute pana cand se rumeneste usor, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet.
Crema:
- Puneti migdalele pe fundul unei tavi de copt (in care ati pus in prealabil o foaie de copt) si dati-le in cuptorul incins timp de 10-12 minute pana se rumenesc usor.
- Lasati-le sa se raceasca, apoi macinati-le.
- Intr-un castron mixati untul pana devine crema, apoi adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati apoi ouale pe rand si esenta de vanilie.
- Incorporati faina, migdalele macinate si scortisoara.
- Intindeti cu grija crema astfel obtinuta peste blatul racit.
- Dati prajitura in cuptor pentru 30-35 de minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati prajitura sa se raceasca complet.
Glazura:
- Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic intr-o cratiticoara antiaderenta sau pe bain-marie.
- Luati cratita de pe foc imediat dupa ce s-au topit ingredientele, apoi mixati pana cand obtineti o glazura omogena.
- Lasati glazura sa se raceasca, apoi intindeti-o peste prajitura.
- Dati Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata la frigider cel putin o ora, pentru a se intari glazura, apoi taiati-o in patrate.