Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata

0 Shares

Savuroasa Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata este un desert perfect pentru gurmanzi. Blatul subtire crocant, crema de migdale si glazura de ciocolata, alcatuiesc o prajitura irezistibila.

Prajitura cu crema de migdale si glazura ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata:

Aluat:

  • 120 grame faina
  • 45 grame zahar pudra
  • 80 grame unt
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 1 galbenus de ou

Crema:

  • 150 grame migdale intregi
  • 120 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara

Glazura:

  • 90 grame ciocolata dark
  • 15 grame unt

Preparare Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata:

Blatul:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Mixati faina impreuna cu zaharul pudra.
  • Adaugati untul taiat cuburi si mixati pana cand obtineti un aluat sfaramicios.
  • Incorporati esenta de migdale si galbenusul de ou.
  • Puneti aluatul obtinut si presati-l bine cu o lingura pe fundul unei tavi de cuptor (30 x 20 cm), pe care in prealabil ati uns-o cu unt.
  • Dati blatul in cuptorul incins timp de 10-12 minute pana cand se rumeneste usor, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet.

Crema:

  • Puneti migdalele pe fundul unei tavi de copt (in care ati pus in prealabil o foaie de copt) si dati-le in cuptorul incins timp de 10-12 minute pana se rumenesc usor.
  • Lasati-le sa se raceasca, apoi macinati-le.
  • Intr-un castron mixati untul pana devine crema, apoi adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi ouale pe rand si esenta de vanilie.
  • Incorporati faina, migdalele macinate si scortisoara.
  • Intindeti cu grija crema astfel obtinuta peste blatul racit.
  • Dati prajitura in cuptor pentru 30-35 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet.

Glazura:

  • Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic intr-o cratiticoara antiaderenta sau pe bain-marie.
  • Luati cratita de pe foc imediat dupa ce s-au topit ingredientele, apoi mixati pana cand obtineti o glazura omogena.
  • Lasati glazura sa se raceasca, apoi intindeti-o peste prajitura.
  • Dati Prajitura cu crema de migdale si glazura de ciocolata la frigider cel putin o ora, pentru a se intari glazura, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.