Cartofi umpluti cu bacon si branza cheddar

2K Shares

Savurosii Cartofi umpluti cu bacon si branza cheddar se pot servi ca si aperitiv, dar si ca garnitura alaturi de o friptura din carne de pui.

Cartofi umpluti cu bacon si branza cheddar 2

Ingrediente Cartofi umpluti cu bacon si branza cheddar:

  • 4 cartofi de marime mare
  • 4 feliute de bacon
  • 200 grame branza cheddar rasa
  • 4 fire ceapa verde tocate marunt
  • 25 grame unt
  • Smantana si chives/ceapa verde tocat marunt, pentru garnisire
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi umpluti cu bacon si branza cheddar:

  • Spalati cartofii in coaja, apoi uscatii bine cu ajutorul unui prosop de hartie.
  • Incingeti cuptorul la 200 grame Celsius.
  • Puneti sare grunjoasa intr-o tava dreptunghiulara de copt, apoi asezati cartofii spalati si uscati pe aceasta (sarea ajuta la scoaterea umezelii din coaja cartofilor si acelasi timp aceasta devine crocanta).
  • Lasati cartofii in cuptor timp de o ora sau verificati cu furculita daca s-au inmuiat.
  • Intre timp taiati feliutele de bacon in cubulete si puneti-le intr-o tigaie la foc mediu.
  • Lasati-le pana cand se rumenesc, amestecandu-le din cand in cand.
  • Dupa ce cartofii sunt gata, lasati-i sa se raceasca 20 de minute, apoi taiati-i pe jumatate in lungime.
  • Cu ajutorul unei linguri scoateti miezul copt al acestora si puneti-l intr-un castron.
  • Presarati putin ulei in coaja cartofilor (dupa ce ati scos miezul), apoi mai puneti-i in cuptor cateva minute pana preparati umplutura acestora.
  • Faramitati cu o furculita miezul copt al cartofilor, apoi adaugati in castronul cu acestia baconul rumenit anterior, ceapa verde tocata marunt, branza cheddar rasa, untul, sarea, piperul (opriti cate putin din bacon, ceapa verde si branza rasa pentru garnisirea acestora).
  • Mixati usor ingredientele pana cand compozitia de umplutura devine omogena.
  • Scoate-ti cojile cartofilor din cuptor si umpleti-le cu compozitia obtinuta anterior.
  • Deasupra fiecaruia dintre acestia presati baconul, ceapa verde, branza cheddar oprite anterior pentru garnisirea acestora.
  • Dati din nou cartofii in cuptor timp de 10-15 minute sau pana cand branza se topeste.
  • Cand serviti deliciosii cartofi umpluti cu bacon si branza cheddar, garnisiti-i cu smantana si chives sau ceapa verde.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.