Prajitura cu cocos si blat de cacao
Un desert excelent de weekend este delicioasa prajitura cu cocos si blat de cacao. Se prepara usor, iar combinatia cocos-cacao face din aceasta un desert foarte savuros.
Ingrediente Prajitura cu cocos si blat de cacao:
Pentru blat:
- 3/4 cana faina
- 1/3 cana zahar brun
- 1/4 cana praf de cacao
- 100 grame de unt tinut la rece taiat cubulete
Pentru topping:
- 2 oua mari
- 3/4 cana zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 cana faina
- 1 1/2 cana fulgi de cocos
Preparare Prajitura cu cocos si blat de cacao:
Blat:
- Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
- Ungeti cu putin unt o tava de copt.
- Intr-un castron amestecati faina impreuna cu zaharul si praful de cacao.
- Adaugati bucatelele de unt si amestecati cu mixerul pana cand obtineti o compozitie omogena, usor sfaramicioasa.
- Asezati acest aluat in tava de copt unsa cu unt, 20×20 cm, si dati-o in cuptorul incins timp de 10 minute.
- Lasati-o apoi sa se racesca putin.
Topping:
- Puneti ouale intr-un castron si mixati-le bine.
- Adaugati zaharul si esenta de vanilie, amestecati, apoi incorporati 1 cana fulgi de cocos; mixati usor ingredientele.
- Turnati topping-ul obtinut peste blatul partial copt, si intindeti-l in mod uniform pe toata suprafata acestuia.
- Presarati restul de flugi de cocos (1/2 cana) deasupra toppingului.
- Dati prajitura cu cocos si blat de cacao in cuptorul incins timp de 35-40 de minute sau pana cand fulgii de cocos sunt rumeniti.
- Lasati-o sa se raceasca inainte de a o taia in patrate.