Coudenberg fostul Palat al Bruxell-ului

0 Shares

Coudenberg este un site arheorlogic alcatuit din fostul Palat al Buxell-ului, Casa Hoogstraeten si strada subterana Rue Isabelle.

obiective bruxelles coudenberg11obiective bruxelles coudenberg10obiective bruxelles coudenberg9
In interiorul cladirii principale ce adapostea Aula Magna a Palatului, sala unde se tineau banchete regale, numai cateva pivnite ( ce erau probabil folosite ca spatiu de depozitare) au supravietuit si ele se afla chiar sub Place Royale.

Aula Magna a fost construita intre 1452 si 1460. A fost comandata de Ducele de Brabant, Phillip cel Bun, care este cunoscut si sub numele de Ducele de Burgundia. Renumita sala de banchete a fost de-a lngul timpului scena unor evenimente majore de la Curtea din Bruxelles: abdicarea lui Charles al V-lea (1555), locul unde se sarbatoreau nuntile regale, dar si receptii si baluri oficiale.
Rue Isabelle ce face parte din site-ul Coudenberg, este in prezent o strada subterana, insa in Evul Mediu, aceasta era o strada normala sub cerul liber, ce se intindea din Place des Bailles (piata din fata palatului Bruxellului) pana la Biserica Saint Michael si Gudula.

obiective bruxelles coudenberg8obiective bruxelles coudenberg7
Palatul Coudenberg era marginit de casele medievale ale nobililor si ale sfetnicilor de la curtea regala, in special de Casa Hoogstraeten ce a fost resedinta familiei Lalaing. Astazi in interiorul ramasitelor acestei case se afla Muzeul Coudenberg ce adaposteste obiecte arheologice gasite in urma excatiilor facute la site-ul Coudenberg in ultimii 25 de ani. Aceasta apartin in prezent orasului Buxelles si Regiunii Bruxelles.
.
Expozitia permanenta a Muzeului Coudenberg cuprinde colectii in care artefactele sunt aranjate pe diverse teme: ceramica, sticlarie, metale sau obiecte de mici dimensiuni.
Printre atractiile principale putem admira o colectie de pahare venetiene din sec. XVI si XVII, obiectele din lut si sala cu arme.

obiective bruxelles coudenberg6obiective bruxelles coudenberg5obiective bruxelles coudenberg4
Coudenberg este deschis de marti pana vineri intre orele 10—17, iar sambata si duminica intre orele 10—18. Vizita dureaza in jur de o ora, iar costul unui billet de intrere este de 5 euro, , insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis . Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Autoworld Bruxelles, Muzeul Instrumentelor Muzicale, Cinquantenaire, Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat, Muzeul Jucariilor, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea Brussels Card veti primi gratuit si o harta a orasului.
Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de la Biroul de Turism din Grand Place .

Puteti vizita Coudenberg cu audioguide (2.5 euro) ; acesta  este valabil in franceza, engleza, germana si olandeza.

obiective bruxelles coudenberg3obiective bruxelles coudenberg2obiective bruxelles coudenberg1

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.