Prajitura frageda cu fructe
Prajitura frageda cu fructe are o aroma deosebita si se prepara destul de usor. Umplutura realizata din smantana, iaurt, fructe, impreuna cu blaturile moi alcatuiesc un desert fabulos.
Ingrediente Prajitura frageda cu fructe:
Aluat fraged:
- 350 de grame faina
- 180 de grame unt sau margarina
- 150 de grame zahar
- 4 galbenusuri de ou
- 1/2 plic de praf de copt
- 2 linguri de smantana
- 1 lingurita esenta de vanilie
Umplutura:
- 4 albusuri de ou
- 170 de grame zahar
- 180 grame iaurt grecesc
- 180 grame smantana
- 6 linguri faina
- fructe (cirese, visine, mure, zmeura, afine)
- Zahar pudra pentru decorare
Preparare Prajitura frageda cu fructe:
Aluat:
- Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de copt cu dimensiunile 23×33 cm.
- Intr-un castron mixati untul/margarina cu zaharul si galbenusele de ou pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati smantana, esenta de vanilie, apoi incorporati faina pe care ati mixat-o in prealabil cu praful de copt.
- Framantati aluatul obtinut cu ajutorul mainilor pana cand obtineti o coca omogena.
- Impartiti aluatul in doua parti egale.
- Una din parti intindeti-o cu sucitorul intr-o foaia de marimea tavii de copt (23×33 cm).
- Cealalata parte de aluat puneti-o la frigider, acoperita cu o folie (se lasa cel putin o jumatate de ora).
Umplutura:
- Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul.
- Intr-un alt castron mixati iaurtul cu smantana si faina pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Turnati apoi in compozitie albusele batute spuma impreuna cu zaharul.
- Mixati usor ingredientele cu o lingura pana cand obtineti o crema omogena, apoi turnati-o peste aluatul fraged intins in tava de copt.
- Nivelati crema, apoi aranjati fructele pe toata suprafata acesteia.
- Scoateti aluatul fraged tinut la frigider, dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi presarati-l in mod uniform peste fructele aranjate anterior.
- Dati Prajitura frageda cu fructe in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
- Decorati prajitura cu zaharul pudra.