Budinca din paine bacon ciuperci
Budinca din paine bacon ciuperci este perfecta pentru o cina apetisanta si consistenta. Puteti folosi alte tipuri de branza (cascaval, mozzarella, etc.) in locul branzei cheddar.
Ingrediente Budinca din paine bacon ciuperci:
- 10 felii de paine
- 150 grame branza cheddar rasa
- 10 oua
- 4 cani lapte
- 1 lingurita praf de usturoi
- 8 felii de bacon taiat bucatele
- 100 grame ciuperci feliate
- 1 rosie mare tocata marunt
- 1 ardei gras verde curatat de seminte si nervuri, taiat in bucati
- Sare
- Piper
Preparare Budinca din paine bacon ciuperci:
- Indepartati coaja de pe feliile de paine, apoi rupeti miezul in bucatele.
- Asezati bucatelele de miez de paine pe fundul unei tavi dreptunghiulare Jena.
- Deasupra acestora presarati branza pe intreaga suprafata a tavii de copt.
- Intr-un castron mixati ouale impreuna cu laptele, praful de usturoi, sarea, piperul.
- Turnati compozitia astfel obtinuta peste miezul de paine si branza cheddar din tava Jena.
- Deasupra asezati bucatelele de bacon, ciupercile, rosiile si ardeiul verde gras.
- Lasati tava Jena sa stea la temperatura camerei 8 ore.
- Dupa ce au trecut cele 8 ore, dati budinca in cuptorul incins la 165 grade celsius timp de o ora sau pana cand aceasta se rumeneste si incheaga.
- Serviti Budinca din paine bacon ciuperci imediat.