Cartofi cu sunca la cuptor

Deliciosii Cartofi cu sunca la cuptor sunt ideali atunci cand aveti musafiri si vreti sa-i impresionati cu o mancare deosebit de gustoasa. Se poate servi atat la masa de pranz, cat si la cina.

Cartofi cu sunca la cuptor

Ingrediente Cartofi cu sunca la cuptor:

  • 6 cartofi marime mare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 6 lingurite faina
  • 50-60 grame unt
  • 3 cani lapte
  • 100 grame sunca taiata in feliute subtiri
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi cu sunca la cuptor:

  • Incalziti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Curatati cartofii de coaja, spalatii, taiati in felii foarte subtiri cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  • Ungeti cu putin ulei o tava Jena ce are capac.
  • Asezati un sfert din cantitatea de felii de cartofi pe fundul vasului de copt.
  • Deasupra acestora puneti un sfert din sunca taiata.
  • Deasupra fiecarui strat de cartofi presarati un sfert din ceapa taiata, 1 ¼ lingurita de faina, sare, piper, putin patrunjel proaspat tocat si 1-2 feliute subtiri de unt.
  • Repetati straturile de inca trei ori.
  • Incalziti putin laptele, apoi turnati-l cat mai unform peste tava cu cartofi si sunca.
  • Acoperiti vasul si dati-l in cuptor timp de 30 de minute.
  • Dupa aceea scoateti capacul si mai lasati cartofii cu sunca in cuptor inca 60 de minute sau pana cand cartofii sunt gata.
Pinterest

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *