Orez cu carnati

Deliciosul Orez cu carnati este o mancare aromata, consistenta, potrivita sezonului rece. Condimentele folosite: ceapa, usturoiul, ghimbirul, curcuma, cimbrul, dau o savoare deosebita carnatilor fierti in sosul de rosii. Din ingredientele de mai jos obtineti 4-5 portii de orez cu carnati. Carnatii sunt perfecti alaturi de orez alb fiert, insa ii putem servii si langa o garnitura de piure de cartofi.

Orez cu carnati

Ingrediente Orez cu carnati:

  • 10 carnati
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 cepe mari tocate
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 cm ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura curcuma
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 350 ml rosii in bullion
  • Sare
  • Piper
  • Apa

Preparare Orez cu carnati:

  • Taiati carnatii in bucati de 3-4 cm.
  • Intr-o tigaie mare puneti uleiul sa se incinga si prajiti bucatile de carnati pe ambele parti pana sunt gata (aproximativ 10-12 minute).
  • Adaugati in tigaie ceapa tocata, usturoiul pisat, ghimbirul ras, curcuma, cimbrul, sarea si piperul.
  • Mixati ingredientele timp de 5-7 minute, apoi adaugati in tigaie rosiile in bulion si 100 ml apa.
  • Lasati carnatii sa fiarba cu condimentele in sucul de rosii timp de 20 minute, avand grija sa amestecati ingredientele din cand in cand.
  • Serviti carnatii in sos de rosii alaturi de orez alb fiert (jasmine sau basmati).
Pinterest

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.